Температури до 15 градуса следващата седмица, студ за уикенда

0
Температури до 15 градуса

Почти през цялата следващата седмица ще преобладават пролетни температури до 15 градуса, показва прогнозата на синоптиците от НИМХ. За уикенда обаче Малък Сечко неприятно ще ни изненада с рязко спадане – с над 10 градуса, на максималните температури.

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб северозападен вятър. Минималните температури ще са около нулата, максималните – предимно между 10° и 15°, за Русе и региона – 12-13 градуса. През нощта срещу вторник вятърът ще стихне, покрай Дунав и по Черноморието ще има мъгла или ниска слоеста облачност.

Във вторник от изток-североизток, за кратко, ще проникне малко по-студен въздух. Главно над северните райони и по Черноморието облачността ще се задържи значителна, без валежи. Температурите ще останат високи за периода.

В средата на седмицата вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад, в четвъртък и ще се усили. Ще има променлива облачност, по-често значителна в четвъртък, почти без валежи. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 1° и 4°, максималните – между 10° и 15°, в сряда с 1-2 градуса по-високи.

В петък и събота ще преобладава облачно време. В петък по-късно през деня ще завали дъжд, вятърът ще се ориентира от североизток, ще се усили и ще застудява, по-съществено в събота. С понижението на температурите дъждът в много райони на Западна България ще премине в сняг. Максималните температури рязко ще се понижат и ще бъдат в рамките на 2 – 4 градуса.

зарядни станции за електромобили