Томас Кониецко: Русе ще бъде отличен домакин

0

Убеден съм, че Русе ще бъде отличен домакин на Световната купа по кану-каяк маратон.

Това каза президентът на Международната кану-каяк федерация Томас Кониецко при посещението си в Русе във връзка с домакинството Световната купа по кану-каяк маратон, на което градът ще бъде домакин това лято. В надпреварата ще се включат юноши, девойки, мъже и жени. Най-късата дисциплина е 3,6 км, а най-дългата – 36 км.

„Най-добрата реклама за Русе ще бъдат стотиците състезатели и треньорите им, които ще дойдат тук.“, допълни Кониецко. По думите му събитието ще остави едно своеобразно наследство за следващото поколение и може да вдъхнови много деца да направят първите си стъпки в спорта и гребането.

От общинската администрация информираха, че главната цел в оставащото време е подобряването на инфраструктурата около язовира. Вече е обявена обществената поръчка за обособяване на състезателните коридори за провеждане на вътрешни и международни състезания /овеховане/. Предстои и обособяване на велоалея по южния му бряг, която се използва от треньорите при подготовка и състезания, както и ремонтиране на пътя между Червена вода и Николово. Ще продължи и премахването на тръстиката във водоема.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук