Трафикант на хероин за над 3 милиона лева отива за 8 г. в затвора

0
Учител

Със споразумение приключи насроченото за днес разпоредително заседание по делото срещу шофьора от Търговище О. Ш., обвинен за опит да пренесе през границата на страната хероин на стойност над 3 милиона лева. Подсъдимият се отказа от разглеждането на делото по общия ред и прие да изтърпи общо наказание в размер на осем години лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба в размер на 100 000 лв.

Изправят трафикант на голямо количество хероин пред Темида

35 кг хероинО. Ш. е български гражданин със средно образование, осъждан и преди, но реабилитиран по право. Съгласно споразумението, той се признава за виновен в това, че на 11.12.2019 г. е извършил две престъпления: направил опит да пренесе през ГКПП „Дунав мост“ 35,348 кг хероин, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък; държал с цел разпространение това високорисково наркотично вещество. За първото престъпление е определено наказание лишаване от свобода за срок от осем години и глоба в размер на 100 000 лв., а за второто – четири години и 10 000 лв. глоба. Съгласно разпоредбите на закона, двете наказания се групират и О. Ш. следва да изтърпи по-тежкото – лишаване от свобода за срок от осем години и глоба в размер на 100 000 лв.

35 кг хероин задържаха на Дунав мост

Състав на Окръжен съд – Русе счете, че споразумението не противоречи на закона и морала и го одобри, като приспадна времето, през което подсъдимият е бил задържан под стража от 12.12.2019 г. О. Ш. следва да заплати и разноските по делото в размер на 3 771,46 лв., а наркотикът и автомобилът, в който е бил натоварен, са отнети в полза на държавата.

Споразумението е окончателно.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили