Трафиканти на женска плът задържани при спецакция

0
две нарколаборатории – в София и в Русе

Двама души – мъж и жена са задържани за трафик на жени с цел сексуална експлоатация, съобщиха от полицията в Русе.

Тандемът е задържан при съвместна акция на служители от ОДМВР – Русе и ГДБОП.

Разследването е стартирало след подаден в ГДБОП сигнал  и проведени оперативни действия по случая. При съвместните действия на служители от ОДМВР – Русе, ГДБОП в Русе и Враца и служители на други областни дирекции, в хода на операцията в гр. Русе  били установени две от жертвите на трафика жени – на 19 и 22 години, държани против волята им на адрес в областния град.

В рамките на акцията е задържана 27-годишна жена от Монтана, чиято роля била да набира момичета. Малко по-късно е задържан и 31-годишният й съучастник от Враца. Извършени са претърсвания в домовете на двамата задържани. Според първоначалните данни набираните от тях момичета са били транспортирани в различни градове в страната, а престъпната им дейност  е започнала в средата на месец юли миналата година.

На двамата задържани е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под  стража“. По случая е образувано досъдебно производство, по описа на Първо РУ – Русе, за престъпление по чл. 159а, ал.2, т.6 вр. ал.1 вр. чл.20, ал.1 от НК. Разследването продължава под надзора на Русенска районна прокуратура.

Най-добрата агенция за подбор на персонал