„Тракийска пепелянка“ в небето днес

0

 

Свръхзвукови самолети  близо половин  час прелитаха в  ранния слебед в небето над Тракийската низина и Розовата долина.

За особения и натрапчив, идващ от небето  шум съобщават живещите в тези райони на страната.

 

„Пепелянките“смутиха  сериозно следобедната дрямка на  казанлъчани.

Почит невидимите самолети  извършваха тренировъчни летателни полети, част от международната летателна тренировка „Тракийска пепелянка 2020“ в авиобаза Граф Игнатиево.

В определения „Медиен ден“ от учението , официлани госит на военните пилоти  са Президентът Румен Радев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и американският посланик Херо Мустафа.

Гостите на базата  бяха запознати с целите и задачите на съвместната летателна тренировка, наблюдаваха  и елементи от нея.

„Тракийска пепелянка 2020“ се провежда в периода от 14-ти до 25-ти септември. Ръководител от българска страна е командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Димитър Петров.

В летателната тренировка участват 11 типа различна авиационна техника от България, Кралските канадски военновъздушни сили, Гърция, Румъния и Съединените щати, които оперират от седем различни военни летища. Цялостната координация и управление на полетите се осъществява от нашата страна съвместно с представители на партньорите. В действията са включени и три типа зенитно-ракетни комплекси от състава на Българската армия.

След края на военното учение „Тракийска пепелянка“  4 или 6 американски  изтребителя ще останат у нас до края на октомври.

Оставането е заради нуждата от подсилване на българското въздушно пространство, често пъти българските ВВС трябва да се справят с полети на руски самолети, както и заради това, че страната ни закупи нови самолети F-16 за над 2 милиарда лева.

Най-добрата агенция за подбор на персонал