ТРЕЙС ГРУП съди за 1.4 млн. лв. 11 медии и физически лица заради публикация на ГД „БОЕЦ“

0

На сайта на ГД „БОЕЦ“ председателят на движението Георги Георгиев публикува информация за стартирало съдебно производство по искова молба на „ТРЕЙС ГРУП ХОЛД“ АД срещу 11 медии и физически лица. Публикуваме материала с незначителни корекции и съкращения:

„Днес БОЕЦ бяхме уведомени от собственик на медия, че срещу него и още 11 медии и физически лица е заведено дело от  „ГАЛИНИ“, със собственик Николай Михайлов (фактическият собственик на ТРЕЙС ГРУП ХОЛД АД), в качеството му на акционер в ТРЕЙС, с претенция за имуществени вреди в размер на  1 404  810 лева  (ЕДИН МИЛИОН ЧЕТИРИСТОТИН И ЧЕТИРИ ХИЛЯДИ И ОСЕМСТОТИН И ДЕСЕТ ЛЕВА), разделени солидарно по 117 000 лева за всеки ответник, за публикуване на материал на БОЕЦ, в който е споменато името на фирмата във връзка с катастрофата край Своге, при която загинаха 20 български граждани. ТРЕЙС претендират, че в резултат на публикуването на материала на БОЕЦ акциите им са спаднали драстично и им е нанесена материална щета. Приписват ни сила, мощ и способност да влияем на фондовата борса.

Става дума за материала, публикуван на сайта на БОЕЦ на 24.10.2018г. – „Защо Борисов пази Валери Симеонов?“

Защо Борисов пази Валери Симеонов?

Няколко са причините. Борисов ясно съзнава, че без подкрепата на „патриотите“ правителството му пада. Разбира се, ДПС и Марешки са готови да крепят властта на Буда, ако НФСБ излезе от управлението, но формулата – ГЕРБ + ДС (агент Иван) + … Продължете с четенето наЗащо Борисов пази Валери Симеонов?

БОЕЦ

Статията е препечатана на следващият ден от множество медии. Автор на статията е Георги Георгиев, председател на ГД „БОЕЦ“ . В исковата молба до съда от страна на ТРЕЙС е визирано едно-единствено изречение в публикацията:

„…всички забравиха убийството на Виктория Маринова, забравиха #ДжиПиГейт, забравиха ДДСгейт, забравиха 20-те жертви на Трейс, загинали край Своге.“

Както е видно от статията, тя е посветена на зависимостите на Буда и мутренските закони, по които мафията управлява държавата. Добър и точен анализ. Извършен е сериозен мониторинг (който е перманентен) на нашата дейност и публикации и е използвано изречението, в което е споменато името на ТРЕЙС. Съдържанието на този материал е това, което е предизвикало гнева и страха на Буда и е провокирало удара срещу нас. Всяка дума в този материал е потвърдена от последвалите събития. Страхът на Борисов личи от всяко негово действие. ТРЕЙС са само бухалка в ръцете му и мафията за разправа с БОЕЦ. В цитираното изречение е синтезиран целият криминално-престъпен облик на управляващата ни мафия.

Премиерът Борисов подарява икона за откриването на новия офис на „Трейс“ през 2011 година. Снимка: www.banker.bg

Кои са ТРЕЙС?

Както е видно в рамките на десетина години по време на трите правителства на Борисов (самостоятелно или в консорциуми) фирмата ТРЕЙС е спечелила 108 обществени поръчки. Общата стойност на тези договори е почти 1 млрд. лева.

Няма съмнение, че ТРЕЙС е сред любимците на управляващите и лично на Борисов, че това в държавата на мафията не е случайно. Обръчите на ГЕРБ и ДПС, на Пеевски и Борисов са окупирали цялата държава и целия държавен ресурс. Разследванията на Биволъ по мегаскандала ДжиПиГруп разкриват какви са схемите, по които се случва това.

Бившият министър Нанков, който подаде оставка заедно с още двама министри заради катастрофата край Своге, лично обяви, че ТРЕЙС не са отстранили дефектите след некачествено извършения ремонт, че в асфалта, положен от ТРЕЙС при ремонта на пътя има варовик и е некачествен и че държавата ще съди ТРЕЙС. След катастрофата бяха разкрити ужасяващи факти за корупция, некачествено строителство, безхаберие и некадърност на институциите, зависимости и конфликт на интереси в лабораториите, извършващи анализ на асфалтовите смеси и тотална липса на контрол върху дейността на някои строителни фирми, близки до властта и източващи милиарди.

Мястото на автобусната катастрофа, отнела живота на 17 души. Снимка: www.banker.bg

Повече може да прочетете в тези материали:

http://www.banker.bg/upravlenie-i-biznes/read/durjavata-razliubi-treis?fbclid=IwAR1BB95EOQ9gMnSrsWhLYQ9fRxv0D2FdgHsiP3smMub4O8og5GEIhRDlbpQ

https://fakti.bg/bulgaria/325079-darjavata-shte-sadi-treis-

 

Защо нищо не се случи след трагедията край Своге?

Измина половин година от трагичната катастрофа край Своге. 20 българи загубиха живота си. Трима министри подадоха оставки. Единият бе преназначен, като зам. министър, другият е депутат, а третият е назначен за шеф на банка. Добре са си. За жертвите и близките на загиналите вече никой не говори. А фирмата, извършила ремонта на пътя-убиец и носеща отговорност, се представя за жертва и се опитва да изкара пари от тази трагедия. Като алчността им се комбинира с изпълнение на поръчка за смачкване и удар срещу БОЕЦ и няколко медии, осмеляващи се да осветляват престъпленията на мафията и да се борят открито срещу това зло. Нас не могат и няма как да ни спрат, ще отвърнем на удара и ще продължим битките си още по-амбицирани. Първата задача на БОЕЦ е да защитим медиите. Този удар е и срещу свободата на словото и срещу всеки свободомислещ и непримирим гражданин. Обръщаме се към всички наши съратници и съмишленици с призив да разпространят този материал и да ни подкрепят в тази битка. През следващите дни БОЕЦ ще публикуваме подробности за този гнусен удар и ще информираме за действията си.

И още нещо. Искат да ни затворят устата и да смачкат и накажат тези, които ни подкрепят и отразяват. Да смачкат свободата на словото, свободните медии и всяка съпротива срещу диктатурата на мафията. Може да ни подкрепите и да отвърнем на този удар, като масово публикувате и разпространявате материалите на БОЕЦ. Това е единствената ни защита – солидарност и подкрепа. И от това ги е страх дебелите. Че въпреки всички удари и репресии не могат да ни смачкат, а непримиримите, бойците и биволите ставаме все повече. И с право се страхуват!“

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили