Трета поредна победа за България след драматичен обрат срещу Кипър

0
Трета поредна победа

България записа трета поредна победа в Лигата на нациите. Националите победиха Кипър с 2:1 след драматичен обрат на ст. Васил Левски“ и продължат без загуба от началото на турнира. Селекцията на Петър Хубчев е лидер в групата с 9 точки пред Норвегия с 6.

Груба грешка на Страхил Попов в 41-ата коства скъпо на националите. Авраам надхитри крайния защитник и напредна отляво, след което центрира към Кастанос, който прати топката в мрежата на Илиев.

В 58-ата минута Кирил Десподов изравни след прекрасно взаимодействие между Тодор Неделев и Страхил Попов. Попов центрира от въздуха към Десподов, който с глава вкара първото си попадение с националната фланелка.

Атаките на „лъвовете“ продължиха и само девет минути по-късно те стигнаха до пълен обрат. В герой се превърна Неделев, който вкара с брилянтно воле с левия крак.

В последните минути на срещата на стадион „Васил Левски“ гостите от Кипър имаха няколко възможности пред българската врата, но с дружни усилия родните футболисти запазиха резултата непроменен.

Във вторник на „лъвовете“ им предстои тежко гостуване в Норвегия. Срещата е от 21:45 ч.

Класиране в групата:

  1. БЪЛГАРИЯ 9 т.
  2. Норвегия 6 т.
  3. Кипър 3 т.
  4. Словения 0 т.
зарядни станции за електромобили