Тревога! 7 жертви повече от миналата година на пътищата в Русенско

0

Увеличен е броят на жертвите при пътно-транспортни произшествия в Русенско в сравнение с миналата година.

Това показват на областната комисия по безопасност на движението. От началото на годината по пътищата в Русенско са загубили живота си 11 души, което е със 7 души повече в сравнение със същия период на миналата година. Ранени са 101 души. Спрямо миналата година има лек спад на тежките катастрофи, като през 2022-а има две с повече от един загинал.

В тази връзка заместник областният управител Людмил Христов призова всички да насочат вниманието си към края на учебната година, като се предприемат необходимите мерки най-вече от пътна полиция и общините, за да се гарантира безопасността на децата.

Христов поиска от общините в региона и оценка на състоянието на велоалеите, като подчерта, че има сигнали от граждани за много конфликтни точки, като този в района на бившата Симова мелница в Русе.

Също така той поиска от общините в региона и Областното пътно управление да се извършат огледи и да се предприемат мерки за подобряване на видимостта, осветляването на най-рисковите кръстовища,  отстраняването на наноси и всякакви инертни материали от пътната настилка. В обсега на проверките ще попаднат и отводнителните съоръжения

Христов каза още, че областната администрация ще изготви писмо до ВиК-Русе, с което ще поиска по-стриктен контрол относно временната организация на движението в участъците, където се извършват ремонтни дейности. Според него решението се крие в навременното и качествено запълване на изкопите.

 

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук