„Три билборда извън града”

„Три билборда извън града” с 5 награди БАФТА

Автор:
19 февр. , 2018  

Филмът „Три билборда извън града” е големият победител на наградите на Британската академия за кино и телевизия, раздадени снощи в Лондон.

Лентата на режисьора Мартин Макдона бе удостоен с пет награди БАФТА, включително за най-добър филм и за най-добра актриса – Франсис Макдорманд в главната роля, а Сам Рокуел получи наградата за най-добър актьор в поддържаща роля.

53-годишният мексиканец Гийермо дел Торо спечели наградата за най-добър режисьор за филма „Формата на водата”.

Гари Олдман получи наградата на БАФТА в категорията “Най-добра мъжка роля”. Петдесет и девет годишният актьор получи престижната награда за блестящото си изпълнение на ролята на британския премиер Уинстън Чърчил в драмата “Тъмни времена” (Darkest Hour) на Джо Райт. Бронзовата маска, както е известна наградата, е трета в кариерата на Олдман, но първа в тази категория.

Наградите, спечелени от ” Три билборда извън града ” досега са четири “Златни глобуса”, три премии на Актьорската гилдия в САЩ, приз за най-добър сценарий на Венецианския кинофестивал и зрителската награда на фестивала в Сан Себастиян. За “Оскар” номинациите са в 7 категории.Comments are closed.