Три неща, за които НЕ трябва да взимате бързи кредити

0
440
Три неща, за които НЕ трябва

Мнозина си признават, че никога не са предполагали, че ще изпаднат в състояние, което да изисква да кандидатстват за кредит.  А живота ни е толкова динамичен, че идея нямаме пред какви препятствия ще бъдем изправени и какви действия ще се наложи да предприеме за да се справим с тях. Ако до скоро сте имали сигурно работно място, което да ви осигурява сериозни доходи то определено това е начин да живеете по-охолно, да се отдавате на всякакви удоволствия и да си угаждате. Загубата обаче на един стабилен месечен доход се оказва сериозна причина да се научим да затягаме коланите или пък да се възползваме от предложенията на фирмите за бързи кредити. Колкото и смешно да звучи има много клиенти на този тип кредитиране, които не могат да си направят сметката и взимат пари на заем за всевъзможни глупости. Днес ще изброим малка част от вариантите, за които никога не бива да кандидатствате за кредит. Първо, защото това са случаи в които е неоправдано да плащате лихви за кредита и второ поради това, че в процес на емоционално състояние съвсем необмислено се пристъпва към тази стъпка.

  • Кредит за гурбет. Всеобщата тенденция, която е обхванала голяма част от населението е да отида за определен период в чужбина и ако нещата потръгнат „да издърпа“ и останалите членове на семейството. Тегленето на бърз кредит за да отидете в друга страна, без дори да имате представа какво ви очаква е меко казано неразумно. Дори и да имате някакви устни обещания от приятели, че ще отидете и веднага ще започнете да печелите пари то винаги имайте едно наум. За да предприемете такава стъпка е по-добре да ползвате спестени пари, а не бърз кредит, който в повечето случаи излиза солено.  Очакванията, които сте имали не са се оправдали и ето, че си имате заем, който е логично да обслужвате според избрания погасителен план.
  • Кредит за подаръци на любимата. Да направите впечатление или да изкупите вина за изневяра със скъп подарък е повече от поредната грешка, която ще направите. Ако пък за целта кандидатствате и за бързи кредити то имайте предвид, че сте затънали вече с единия крак. По-добре изразете своите чувства чрез думи и дребни жестове, отколкото да взимате пари на заем за да купите скъпо бижу или пък телефон. И да, вярно е, че любов с пари не се купува. Със сигурност в това ще се убедите сами.
  • Грешна инвестиция. Да имаш собствен бизнес е добре, но когато стартираш своето начинание то трябва да е обмислено. Много хора водени от чужди успехи инвестират чрез теглене на кредити в стока, която на практика се оказва непродаваема. Тази грешна инвестиция определено води до загуби. Ако нямате търговски нюх и познания по финанси първо се посъветвайте със специалист.

Надяваме се, да не допускате тези грешки и да се възползвате от бързите кредити само, когато имате основателна причина за това.

Платена публикация