Три случая за притежаване на дрога установени в Русе

0
Тийнейджър подготвял терористичен атентат в Пловдив

Три случая за притежаване на дрога са установени от полицията при осъществяваните системни дейности по линия превенция и пресичане на престъпления, свързани с наркотици, съобщиха от полицията в Русе.

В нощта срещу събота, около 00:15 часа наряд на групата за охрана на обществения ред при Първо РУ е извършил проверка на две съмнителни лица на адрес на ул. Видин в Русе. Установени са 25-годишен русенец и 17-годишно момиче, също от Русе. Мъжът е предал доброволно на служителите на реда електрическа крушка, в която е имало бяло кристално вещество.  По случая е започната проверка, по описа на Първо РУ, с оглед изясняване на престъпление по чл. 354а от НК.

Също в събота, на автомобилния полигон в района на местността „Хиподрума“ в Русе, екип полицаи от групата за охрана на обществения ред при Второ РУ са извършили проверки на намиращи се на територията на съоръжението автомобили, техните водачи и пътници. При проверка на лек автомобил „БМВ 518“ е изяснено, че водачът на превозното средство – русенец на 34 г. държи в себе си марихуана. Два вида наркотици пък били открити при проверката на други двама русенци – жена на 28 г. и мъж на 22 г., които били с автомобил „БМВ 316“, собственост на жената. Униформените установили, че в жабката на колата има суха тревна маса, която реагира при полеви тест на марихуана, а в мъжа топче от алуминиево фолио, което реагирало на метаамфетамин.

По случаите са образувани преписки с оглед изясняване на извършени престъпления по НК.

зарядни станции за електромобили