Борисов: Няма да се поколебаем да наложим нови ограничения (видео)

0

Налагането на нови ограничения е напълно възможно, макар че отмяната им започна само преди седмица. Правителството няма да се поколебае да го направи, макар че икономиката ще пострада.

Това обяви премиерът Бойко Борисов след съвещание със здравния министър Костадин Ангелов.

Здравният министър спря кампанията си

„Виждам, че българите са уморени от мерките, искат си социалния контакт, но вие сте ме избрали, защото мога да нося отговорност за решенията си. Противник съм на мерките със заповеди, но ако болниците изнемогват, ще наложим ограничения“, заяви той.

Че предстои налагането на нови ограничения здравният министър намекна още в понеделник вечерта. Той подчерта, че е възможно да се ограничи работата на заведенията и да се затворят фитнеси и молове. Във вторник от организациите на заведенията обявиха, че са категорично против ново затваряне.

Заведенията: Никакво затваряне повече!

На съвещанието е решено още здравният министър Костадин Ангелов, който е кандидат за депутат от Варна, да спре кампанията си. Той се връща на работа и ще се занимава изцяло със ситуацията около коронавируса.

Ваксинирането у нас ще продължи с бързи темпове, казал е още Борисов. Към момента са доставени около 100 хил. дози, което позволява на ден да се имунизират по около 20 хил. души.

„Половин милион дози се очакват до края на март и началото на април, а само с пускането на електронната система имаме 60 000 записани“, заявил е премиерът.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили