Учители искат само онлайн обучение

0
Снимка: Usnplash

Неформалната общност “Учители за безопасно образование” поиска незабавно прекратяване на присъственото обучение на учениците от 1 до 12 клас в цялата страна.

В писмо до премиера и министрите на образованието и на задравеопазването се казва, че в училищата имало огромен брой болни деца, които не се тестват и от общопрактикуващите лекари. В официалната статистика ежедневно се отчита брой
заразени деца, а в същото време не се карантинират паралелки.

Информация от редица европейски държави показва, че тази мутация протича с много усложнения при децата. Води до Мултисистемен възпалителен синдром, сърдечни миокардити, менингити, енцефалити, сърдечна и бъбречна недостатъчност.

На българското общество не се дават отговори за броя хоспитализирани деца с усложнения. Процесът на ваксинация на учителите на много места не е завършен. В същото време се настоява за присъствено обучение. Липсата на ваксини, неизградени
вентилационни системи и неосигуряването на лични предпазни средства от висок клас на учителите излага на огромен риск учителското съсловие. То даде и продължава да дава най-много жертви, пише в писмото.