Заведенията: Никакво затваряне повече!

0
Снимка: Unsplash

Данните от последните дни сочат, че не заведенията са основният източник на заразяване и затова те не бива да бъдат затваряни повече. Нощните клубове трябва да заработят от 1 април, както бе обещано. Това се казва в писмо на две браншови организации – Българска асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България. Оттам допълват, че са категорично против всякакви нови мерки. Писмото идва часове, след като здравният министър Костадин Ангелов обяви, че заедно с оперативния щаб обсъждат нови ограничения заради високия брой заразени.

Мерките отново може да се затегнат

„Абсолютно неприемливо е каквото и да е затягане на мерки, свързано със заведенията! Събитията от последните дни ни връщат към месец октомври 2020 г. Когато на среща с министъра на здравеопазването получихме уверение, че няма да бъдем затворени, часове по-късно се започна с регионалните мерки, а скоро след това и с пълното ни затваряне!!!“, пишат от организациите.

СЗБ и БАЗ: Повече не заменяме СВОБОДАТА си!

Отварянето на дневните заведения на 1 март беше най-логичното нещо, което…

Posted by Българска Асоциация на Заведенията – БАЗ on Monday, March 8, 2021

 

Засега от щаба няма ясно становище какви мерки ще се предприемат. Министърът обаче спомена затваряне на молове и фитнеси, както и ограничаване работното време на заведенията.

COVID-19: Близо 3000 нови случая, висок брой починали

„Ние вече дадохме нашата лепта с цената на над 5 месеца затворени дневни и над 9 месеца затворени нощни заведения от началото на истерията. Нямаме нужда от забрани, а от правила! Измислете ги! Защото забраните в световен и европейски мащаб не работят! Говорим го от 1 година! Здравният министър също го призна!“, пишат от двете организации.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили