До колко важно е да бъде диагностициран кожен проблем при опитен дерматолог

0

Кожните проблеми са невероятно разнообразни. Медицината разглежда всякакви заболявания на кожата в част дерматология. Дерматологията е пряко свързана с разнообразни проблеми на ноктите, осата, кожата, а специалистите, които лекуват заболяванията са известни като дерматолози. Този дял от медицинската практика през последните години доста се разви. Прилагат се все по- иновативни методи, които щадят здравето и търсят адекватно кардинално решение на всеки дерматологичен проблем. Кожни алергии, екземи, акне, себорея, псориазис, суха кожа, разноцветен лишей и други са все част от дерматологичните проблеми, които могат да бъдат лекувани именно с помощна на съвременните способи прилагани от компетентни  дерматолози. Днес ще ви запознаем с екипа на Мирабел Бургас. В клиниката по естетична дерматология се предлагат висококвалифицирани иновативни процедури, които лекуват дермата в различните ѝ козметични аспекти.

Дерматоскопия – защо е необходимо това изследване

Прегледа при дерматолог е съпроводен от някакъв проблем, който сте констатирали по кожата, ноктите или косата. Провеждането на дерматоскопия Бургас в клиника Мирабел е процедура, която се отнася до детайлно оглеждане на слоевете на кожата. Касае се за повърхностен преглед със специален уред, наречен дерматоскоп. Целта на манипулацията е да се извърши подробен анализ на:

 • Пигментни образования;
 • Бенки;
 • Меланоми;
 • Навременна диагностика на злокачествени образования.

Можем да определим, че самата дерматоскопия има не само момента диагностична функция, но има отношение към това да се установят наченки на някакво кожно злокачествено заболяване, към което да бъде проведено бързо лечение, което за забави процесите на развитие на причинителя. Все повече пациенти на Мирабел Бургас профилактично се подлагат на дерматоскопия, тъй като така потенциалните кожни структури, които могат да се разглеждат като потенциална заплаха за здравето биват контролирани от дерматолог.

Чрез дерматоскопията лекарите дерматолози от Мирабел Бургас извършват детайлен преглед на кожата. Дерматоскопа е удивителен уред, с който се извършва диагностичното изследване като възможността, която дават миниатюрните микроскопи са за увеличение от 10 до 40 пъти наблюдаваната зона.

Всеки ли може да борави с дерматоскоп

Спецификата на този вид манипулация е в това, че само квалифицирани и опитни дерматолози могат да проведат диагностиката. В Мирабел Бургас дерматолог д-р Недялко Драголов и д-р Мирослав Драголов са компетентни да приложат дерматоскопия за установяване и откриване на меланоми, разпознаване на доброкачествени или злокачествени образования по кожата.

Разбира се, че е не всеки би могъл да работи с дерматоскоп, тъй като уреда изисква оператор с натрупан опит и способности в дерматологията. Независимо от това, че свременната технология е изключително напреднала и дерматоскопите стават все по-лесни за употреба и разчитане на проблематиката на кожните образования то е от съществено значение де се подходи отговорно от страна на пациента и да възложи дерматологичното изследване на дерматолог експерт.

Добрия дерматолог не просто ще може навреме да установи кожните ви проблеми, но и ще назначи качествено лечение.

Разнообразие от терапии се предлагат от екипа на Мирабел Бургас. Диагностиката и прегледите от опитни професионалисти са пътя към правилно назначеното лечение. Можете да бъдете спокойни за своето здраве, защото професионалистите дерматолози ще се погрижат да получите най-доброто, независимо от естеството на кожните заболявания. В категорията дерматологични терапии екипа на Мирабел Бургас предлага:

 • Дерматоскопия

Детайлен анализ на определи зони и участъци от кожата;

 • Криотерапия

Метод за лечение с помощта на замразяване на различни кожни образования;

 • Лазерно лечение на гъбички по ноктите;
 • Лазерна дерматохирургия;
 • Лазерно лечение на гноен хидраденит;
 • Лечение на атопичен дерматит;
 • Лечение на алопеция;
 • Себорея, пархот и много други.

Не подценявайте ролята и опита на специалистите дерматолози, тъй като дори най-незначителните кожни проблеми могат да се окажат сериозни.

Приоритетите, които пациентите получават с посещение в клиника Мирабел Бургас са професионално отношение, индивидуален подход, правилно поставена диагностика и лечение, съобразено с проблематиката на дерматологичния проблем.

 

 

 

 

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили