Трифонов нарече Любен Дилов-син „бивш приятелю“

0

Политиката раздели някогашните сътрудници и приятели Слави Трифонов и Любен Дилов-син. Това става ясно от пост на шоумена. Повод за него е избирането на депутата от ИТН и някогашен сценарист на „Шоуто на Слави“ Тошко Йорданов за председателя на комисията по култура в парламента.

Дилов заяви, че никога не би могъл да го нарече „уважаеми господин председателю“. В отговор Трифонов казва:

„Преди много години имаше едно телевизионно предаване, което се казваше „Ку-ку“. То беше най-цветното, различно и бих казал – велико телевизионно предаване в постсоциалистическа България в единствената тогава национална телевизия. Аз имах честта и привилегията да бъда част от това предаване. Както и Тошко Йорданов и Любен Дилов-син. Тогава, преди толкова много години, все съм се питал какво ли ще стане с нас после. И ето, че после отдавна дойде – аз и Тошко Йорданов сме част от „Има такъв народ“, а Любен Дилов-син е част от ГЕРБ“.

Той посочва, че Дилов бил „най-цветният, най-широкоскроеният, най-начетеният, най-специалният човек, когото познавах“, а сега бил част от партията на Борисов.

„Позволявам си да пиша тези лични думи, защото ми е тъжно и ме е срам. И в политиката, и в телевизията, хората са тези, които решават кое е важно, кое е правилно, кое е морално, кое е интересно и в крайна сметка какво трябва да бъде. Бивш ми приятелю и колега, Любене, и сега ще бъде така. Да си жив и здрав и весели празници“, пише шоуменът.