Трима от кандидатите за кмет се срещнаха с фенклуба на „Дунав“, обещаха подкрепа

0
Трима от кандидатите за кмет

Трима от кандидатите за кмет на Русе – Галин Григоров ( ВМРО), Елеонора Николова (СДС) и Пенчо Милков (БСП) се отзоваха на поканата на фенклуба „Дунав завинаги“ за разговор относно бъдещето на клуба.

И тримата са били единодушни, че Общината трябва да подкрепя футбола в Русе, и че ако спечелят вота на русенци, ще работят в тази насока. Те са подкрепили идеята на досегашния президент за миноритарно участие на Общината в акционерното дружество, в което вече е трансформиран клубът и са били категорични, че няма да допуснат фалит и съсипване на всичко градено до момента, върнало „Дунав“ в елита след 25-годишно прекъсване. Такава е била позицията и на кандидат-кмета на ГЕРБ Диана Иванова, която поради служебни ангажименти не е присъствала на срещата.

Кандидатите за кмет на Русе са били категорични относно необходимостта от по-добра реклама и атрактивни методи за привличането на повече деца и младежи на мачовете на „Дунав“.

Кандидат-кметовете са били единодушни, че участието на Общината може да стане реалност само със съгласието на бъдещия местен парламент, който предстои да се сформира след вота в края на октомври, както и след широк обществен дебат по темата.

 

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили