„Ситроен“ с газова уредба се запали след удар в мантинела, 17-годишен бил зад волана

0
Пияна дама заби

Лек автомобил „Ситроен“ с газова уредба се запалил, след като бил ударен в разделителна мантинела, съобщиха от полицията в Русе

Инцидентът станал малко преди полунощ на бул. „България“, в района на моста над бул. „Христо Ботев“. Незабавно към местопроизшествието били изпратени екипи на полицията и пожарната.  При пристигане там било установено, че автомобилът се е блъснал с предната си лява част в разделителната мантинела, след което, вследствие на удара е възникнало запалване. По данни на очевидци на катастрофата, пътуващите в автомобила са напуснали произшествието.

Огнеборците предприели действия по гасене на пожара и обезопасяване на бутилката с газ пропан-бутан, с която била оборудвана колата. За инцидента бил уведомен дежурен в Община – Русе, тъй като е имало разлив на двигателно масло по асфалтовата настилка. Платното е било разчистено от почистваща фирма с два специализирани автомобила.

По-късно при униформените се е явил непълнолетен младеж от Русе, на 17 г., който е заявил, че е управлявал автомобила. Срещу него са предприети необходимите административно-наказателни действия.