Трима прокурори искат да се откажат от делото „Хемус“

0
Снимка: БГНЕС

Тримата прокурори, наблюдаващи делото за изчезналите над 53 млн. лв. за строителството на магистрала „Хемус“, са си направили самоотвод. Те не искат да се занимават с разследването, защото от МВР опитвали да им оказват натиск.

Заподозреният за милионите за „Хемус“ остава под домашен арест

В неделя прокуратурата обяви, че шефър на ГДБОП Калин Стоянов оказал натиск върху един от наблюдаващите прокурори и е поискал да не се обжалва мярката „домашен арест“ на арестувания Борислав Колев, както и да се и се смени обвинението му, за да получи по-леко наказание. Такова било искането и на адвоката на Колев.

Прокуратурата обяви, че това опит прокурорите да извършат нещо нередно и образува дело за престъпление срещу правосъдието и започнаха разпити. В отговор вътрешният министър Бойко Рашков каза, че прокуратурата умишлено бави разследването.

Топ-съдия по футзал задържан за милионите за АМ „Хемус“

Ако самоотводите бъдат приети, делото ще бъде разпределено на други прокурори. Според МВР Колев е участвал в схема за пране на над 53 млн. лв., отпуснати за строителството на магистрала „Хемус“. Парите били дадени авансово на строителни дружества, а след това прехвърлени на кухи фирми, собственост на клошари. Впоследствие сумите били изтеглени кеш и изнесени в чували и сакове.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили