Здравният министър спря сливането на детската с правителствена болница

0
Асена Сербезова, Снимка: БГНЕС

Здравният министър Асена Сербезова е спряла временно сливането на бившата правителствена болница „Лозенец“ с детската. То бе обявено преди няколко дни от предишния министър Стойчо Кацаров. Той заяви, че най-подходящото място за строителство на нова детска болница е дворът на „Лозенец“. Идеята срещна сериозен отпор от ръководството на лечебното заведение и работещите там.

Планът на Кацаров беше „Лозенец“ да приюти и пациентите от детската болница. Сербезова обаче е спряла това решение. Мотивът е извършване на допълнителен анализ.

Болница „Лозенец“ на протест срещу превръщането й в детска

В писмото на министъра, адресирано до съветите на директорите на детската болница „Проф. Иван Митев“ ЕАД, на МБАЛ „Лозенец“ и на Здравна инвестиционна компания за детска болница, се посочва, че решението на министъра се взема до изясняване на всички факти и обстоятелства по казуса.

„До окончателното произнасяне на министъра на здравеопазването в качеството му на упражняващ правата на едноличния собственик на капитала на трите дружества, следва да бъде спряно привеждането в изпълнение на подписаните досега протоколи и решения за преобразуването“, съобщиха от здравното министерство.