Трупи от цялата страна гостуват в Русе през февруари

0
176
Трупи от цялата страна

Трупи от цялата страна ще представят през февруари най-доброто от репертоара си на сцената на ДТ „Сава Огнянов“, съобщиха от културната институция.

Любителите на театралното изкуство ще имат възможност да видят култови спектакли като „Швейк“ на театър “Българска армия”, мюзикъла на Бургаския драматичен театър “Да докоснеш дъгата” и др.

На 7 февруари от 19 ч. на Голямата сцена Ямболският драматичен театър ще представи комедията на Ерик Асус „Мъжете предпочитат да излъжат“ , в  режисурата на Владимир Петков. В спектакъла участва известната актриса Йоана Буковска-Давидова.

На 11 февруари от 19 ч. на Голямата сцена отново ще се развихрят героите от постановката на Теди Москов „Коя гад изяде кашкавала“. В вакханалията от смях блести участието на гост- актьорите Валентин Танев, Мая Новоселска, Никола Додов и русенските артисти Д. Михайлова, Кр. Ценкова, П. Венелинова, Я. Господинова, Ал. Узунов, Ив. Спасимиров, К. Хабил и Л. Кънев.

На 18 февруари от 19 ч. на Голямата  сцена Шуменският драматичен театър ще покаже авторският спектакъл на режисьора Димитър Димитров „Ще ти разкажа за Америка“. В него специално участие имат известните актьори Мария Статулова и Красимир Ранков.

На 20 февруари от 19 ч. на камерната зала „Слави Шкаров“ в динамично действие ще ни въвлекат героите от комедията на Орлин Дяков „Легло за трима“. В нея освен известният актьор Николай Урумов участват и русенските артисти В. Петков, Л. Кънев, Ал. Узунов, Й. Кънев, Д. Михайлова, М. Крумова, К. Станев.

На 21 февруари от 19 ч. на Голямата сцена две жени ще изживеят драматичен сблъсък в пиесата на Магда Борисова „Сблъсък“. Режисьор е Орлин Дяков, а героините се играят от актрисите  Татяна Цветкова и Ралица Константинова.

На 25 февруари  от 19 ч. на Голямата сцена ще оживее знаменитият герой на Ярослав Хашек в спектакъла „Швейк“ на театър „Българска армия“. Той е постановка на Бина Харалампиева, а в героя се превъплъщава Герасим Георгиев-Геров ,в партньорство с Валентин Танев.

На 27 февруари от 19 ч. на голямата сцена  Бургаският драматичен театър ще представи „Да докоснеш дъгата“ от Питър Куилтър, в постановка на Борислав Чакринов. В този мюзикъл ще вземе участие звездно трио – Тони Димитрова, Веселин Плачков и Асен Лозанов.

На 28 февруари от 19 ч. на Голямата сцена Старозагорската опера ще представи балета „Нестинарка“ от Марин Големинов.