Цацаров съди Кирил Петков за 15 хил. лв.

0

Бившият главен прокурор и шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров е завел гражданско дело срещу премиера Кирил Петков, съобщи „Сега“. Той настоява да бъде обезщетен с 15 хил. лв. Цацаров твърди, че министър-председателят го е увредил със свои изказвания пред бТВ на 14 януари.

Цацаров подал оставка преди да му вземат достъпа до тайни

Става дума за коментар на Петков, с който се внушава, че Цацаров е подал оставка като шеф на антикорупционната комисия, защото ДАНС му отнела допуска до класифицирана информация. Бившият главен прокурор твърди, че оттеглянето му от поста няма нищо общо с действията на ДАНС. Той заподозря, че сигналът до агенцията срещу него бил подаден от вътрешния министър Бойко Рашков. Допускът му бе отнет заради подозрения, че е изнесъл класифицирана информация пред бизнесмена Сашо Дончев преди години. Това е скандалът „ЦУМ-гейт“, който тръгна след като Дончев заяви, че е бил заплашван от Цацаров, който му казал, че службите го подслушват.

Впоследствие отнемането на достъпа на Цацаров бе отменено от съда. В момента той е прокурор във върховната касационна прокуратура и като такъв по правило има допуск до държавни тайни.

Цацаров си върна допуска до държавни тайни

Освен срещу Петко Цацаров е завел дело за 15 000 лв. и срещу бившия военен министър Бойко Ноев. Поводът е интервю на Ноев пред бТВ, в което той казва, че „Бойко Методиев Борисов заедно с Гешев и Цацаров са основните проводници на руското влияние в България“.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили