Център за конструиране на дронове отвори врати в МГ „Баба Тонка“

0
74
Център за конструиране

Модерен Център за конструиране на мултироторни летящи системи (дронове) беше отвори врани днес  в Профилирана математическа гимназия „Баба Тонка“-Русе.

Центърът ще свърже учебния процес и извънкласната дейност в гимназията с най-новите компютърни технологии. Той разполага с най-модерната към момента техника, а през следващата учебна година ще се използва за извънкласна дейност. Идеята е обучението в Центъра да се прилага в новия профил в гимназията „Софтуерни и хардуерни науки” от учебната 2018/19 г.

Изграждането на Центъра стана възможно със спомоществователството на Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“, Фондация „Еконт”, Училищното настоятелство към МГ „Баба Тонка“. Проектът се осъществява с подкрепата на РУ „А. Кънчев“, факултет „Електротехника, електроника и автоматика“.Амбицията на ръководството на училището е да създаде и цифрова лаборатория в гимназията. В нея учениците ще се обучават да програмират виртуална реалност.

Сред гостите на откриването бяха Наталия Кръстева – зам.-кмет на община Русе и председател на Училищното настоятелство, Димитър Райнов – началник на Регионално управление на образованието-Русе, проф. д-р Диана Антонова – зам.-ректор на РУ „Ангел Кънчев”, Елена Минкова – изп.директор на Общинската фондация „Русе – град на свободния дух”, Маринела Колева – председател на УС на Фондация „Еконт” и др.