Център за обучение на персонала на „Бадер“ отвори врати в Русе

0
969
Център за обучение на персонала

Център за обучение на персонала на фирмата за интериорно обзавеждане на автомобили „Бадер България Мениджмънт“ отвори врати в Русе.

Центърът се намира на бул. „Цар Освободител“ № 107 и представлява първа крачка от навлизането на „BADER Leather” в българската икономика.

„България е 15-тата държава, в която „BADER Leather” стартира производство на висококачествен кожен интериор“, каза управителят на „Бадер България Мениджмънт“ Сава Чорбаджиев. Той допълни, че до края на месец май в Центъра ще могат да се квалифицират 100 оператори на шевни машини, с перспектива до края на октомври да бъдат разкрити нови 150 работни места. Планираната инвестиция за сграден фонд, машини и оборудване до края на 2019 г. пък възлиза на 6 милиона лева.

Управителят на фирмата подчерта екологичния характер на производството и допълни, че в Русе няма да се обработва кожа. Тук тя само ще се съшива в готови изделия, а производствените и битовите отпадъци ще се събират разделно съобразно действащата нормативна уредба. Допълнителни конкурентни предимства на „Бадер България Мениджмънт“ ЕООД са, че компанията предлага отлични условия на труд и безопасна работна среда в комбинация с политика за устойчив финансов растеж.

Сред присъстващите на церемонията бяха областният управител на Област Русе Галин Григоров, кметът на общината Пламен Стоилов, Флориан Йозер, член на Съвета на директорите на „BADER Leather” и др. Те имаха възможността да се запознаят с възможностите, които предлага Центърът за обучение на персонала. Направена бе и кратка демонстрация в присъствието на първите назначени служители на „Бадер България Мениджмънт“ ЕООД в Русе.