Центровете „Надежда“ и „Любов“ в Русе отбелязаха 10 години от създаването си

0

10 години от създаването си отбелязаха центровете за настаняване от семеен тип „Надежда“ и „Любов“ за младежи с увреждания. Юбилейното събитие се проведе под мотото „Любовта има значение – те вече могат всичко като другите“.

На празника се изявиха потребители на услугите, които представят двата центъра за настаняване от семеен тип. Управителят Пламена Стефанова изложи накратко постигнатите резултати за изминалите 10 години. От името на община Русе кметът Пенчо Милков връчи г-жа Стефанова поздравителен адрес и почетен плакет с благодарност за работата им. Проведена бе и забавна игра с участие на децата от центровете, а тържеството завърши с празнична торта.

Услугите, които предоставят Центровете за настаняване от семеен тип за младежи с увреждания „Надежда” и „Любов“, са свързани с ежедневните потребности на децата. Те включват постоянна  грижа за здравното, емоционалното и поведенческото развитие, както и за развиване на умения за самообслужване и независим живот. Сдружение „Еквилибриум“, което управлява двата центъра, се стреми да приобщава към ценностите, целите и дейностите си деца, млади хора и родители от общности и групи в неравностойно социално и маргинализирано положение.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук