Цветна дъга се изви над русенския кей

0
83
Дъга от музика и цветове в Парка на младежта

Цветна дъга се изви над русенския кей край Понтон №8 снощи, в рамките на второто издание на младежкия фестивал „Музика и цветове“.

Специални гости на събитието тази година бяха популярните DJ Diass и Diva Vocal, които с програмата си – хип-хоп, хаус, техно-музика и популярни DJ-изпълнения, „запалиха кръвта“ на младите хора, събрали се край брега на Дунав. Организаторите на събитието бяха подготвили и специална атракция с публиката – уъркшоп, в който участниците разпръскват безвреден органичен цветен прах във въздуха, създавайки феерия от цветове. За всеки ентусиаст беше осигурено безплатно цветно прахче при влизане в пространството на фестивала.

Носители на идеята за проекта „Младежки фестивал – Музика и цветове“ са група млади хора, членове на Младежкия парламент в Русе, сформиран в Общински младежки дом. Фестивалът, идеята за който е заимствана от източния празник „Холи“, известен още като „Фестивал на цветовете” или „Фестивалът на любовта”, се провежда в партньорство с Общински Младежки дом и с финансовата подкрепа на Община Русе, чрез Програма „Култура“.