Турнира за Лигата на нациите по волейбол за жени започва в Русе

0
352
Турнира за Лигата на нациите по волейбол за жени

Мачовете от турнира за Лигата на нациите по волейбол за жени започват утре в Русе. Двубоите ще са в зала „Арена Монбат“, старт на надпреварата ще дадат отборите на Белгия и САЩ, които ще излязат на терена в 17 часа. След тях, от 20,30 часа е мачът между България и Япония.

„Живеем с нагласата, че няма да има лесни мачове. Надявам се утре да бъдем една идея по-добри от японките, за да можем да победим. Вярвам, че залата ще е пълна и публиката ще ни подкрепя, а ние ще дадем всичко от себе си, за да не ги разочароваме. Надявам се наистина да се представим по най-добрия начин, по който да дадем шанс за изграждането на един добър отбор, а това беше и основната ни цел, за която влязохме в тази лига. Наистина сме заредени с оптимизъм и надежди за участието ни в Лигата на нациите, каза на среща с журналисти наставникът на „лъвиците“ Иван Петков.

„Остава една година до олимпийските игри в Токио и предполагам, че целта на всеки отбор е участието там. Нашата задача е също да бъдем готови за там, а част от подготовката ни е участието в Лигата на нациите. Надявам се, че сме готови на сто процента и сме максимално добре подготвени за участие“, каза японската му колежка Куми Накада.

Треньорът на САЩ Карч Кирали и белгийският му колега Герт Ванде Брьок, похвалиха отличната организация и гостоприемството на Русе.

 

Програма на срещите в Русе:

21 май, вторник

17:00 ч: Белгия – САЩ

20:30 ч: България – Япония

 

22 май, сряда

17:00 ч: Япония – САЩ

20:30 ч: България – Белгия

 

 23 май, четвъртък

17:00 ч: Белгия – Япония

20:30 ч: България – САЩ