„Убий скоростта, спаси дете“ стартира в Русе

0
45
„Убий скоростта, спаси дете“

Официалният старт на кампанията на Радио FM+ „Убий скоростта, спаси дете“ беше даден днес в Русе.
Началото бе поставено на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и ул. „Ангел Кънчев“, в присъствието на зам.-кмета по комунални дейности в Община Русе г-жа Наталия Кръстева, представители на Оргахим АД-Русе, които подкрепят инициативата и др.
Бяха боядисани четири броя пешеходни пътеки на натоварени кръстовища в града – две на бул. „Цар Освободител“ и две на ул. „Плиска“. Деца от три детски градини – ДГ „Снежанка“, ДГ „Звездица“ и ДГ „Детелина“ бяха преведени през пешеходната пътека на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ с ул. „Ангел Кънчев“, която бе освежена днес. Зам.-кметът Наталия Кръстева призова родителите да бъдат отговорни към бъдещето на младото поколение. Тя заяви, че Община Русе до момента е обновила 95% от пешеходните пътеки в града, като до първия учебен ден предстои този процес да бъде завършен на 100%. Ще бъдат подновени и пътните знаци в Русе.
Инициативата се организира за 14-та поредна година и насочва вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца. По случай наближаващия първи учебен ден, редица български общини подкрепиха инициативата, с която да напомнят на шофьорите, че нито една спестена секунда на пътя не струва колкото живота на едно дете.
Посланието на „Убий скоростта, спаси дете“ се разпространява в градовете и чрез информационни табели в близост до училища, както и стикери с логото на инициативата, залепени на задните стъкла на превозните средства от градския транспорт.