Ученици готвят агнешко по русенски и румънски рибник

0

Той се финансира от Фондация „Русе – град на свободния дух“ и се осъществява от Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – гр. Русе, в партньорство с Техническа гимназия „Стефан Банулексу“ – гр. Кълъраш, Румъния.
Проектът е насочен към създаване на устойчиво международно партньорство в областта на образованието и превръщането на град Русе във водещо културно средище в Дунавския регион в международен план. В рамките на проекта ще бъдат осъществени:
• съвместен шоу-кукинг – на 15.10.2015 г. от 09.00 до 12.00 часа в Учебно-производствения корпус на Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – гр. Русе (ул. „Киев“ №4);
• техническа конференция на тема „Нови тенденции в презентирането на традиционни ястия“ с ментор Клуб на професионалните готвачи, Русе – на 15.10.2015 г. от 12.00 до 13.00 часа в Учебно-производствения корпус на Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – гр. Русе (ул. „Киев“ №4);
• кулинарна изложба на традиционни български и румънски ястия „Кулинарни традиции и новаторство“ – на 15.10.2015 г. от 13.30 до 15.30 часа в Доходно здание – Предвидени са още обиколка на гр. Русе и посещение на Регионалния исторически музей.
Участниците в проекта са 10 румънски и 10 български ученици, които ще приготвят и презентират традиционни румънски ястия (месни рула в зелеви сарми, кисела пилешка супа с домашно фиде, пушен свински бут с боб, рибник, агнешко шкембе) и традиционни български ястия (агнешки котлет по русенски, сом с гарнитура, обредна пита, пълнени чушки, мъстеница акомпанинрана с орехови ядки). Рецептите са подбрани от ученици от Техническа гимназия „Стефан Банулексу“ – гр. Кълъраш, Румъния и Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – гр. Русе.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук