Ученици от МГ „Баба Тонка“ с отличия на Национална олимпиада

0

Мария Кирилова от 11 клас на Математическа гимназия „Баба Тонка“ в гр. Русе стана ЛАУРЕАТ на Националната олимпиада по информационни технологии, съобщиха от училището.

Това е най-високото отличие на Национална олимпиада.

Мария участва в състезанието с проекта си „Робот с изкуствен интелект 3D AI Robot” и спечели ТРЕТО място в състезателна група 11-12 клас в направление Съвременни системи за визуална информация. Тя постигна много висок резултат и на теоретичния модул на конкурса, като завоюва оценка Отличен 6,00 за цялостното си участие в олимпиадата. Научен ръководител на Мария е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка“

Проектът на Борис Златев от 6 клас „Mathgarden” е класиран на ВТОРО място в състезателна група 5-7 клас в направление Интерактивни проекти. Ръководител на Борис е госпожа Снежана Тодорова. Той получи оценка Отличен 6,00 за цялостното си участие в олимпиадата.

На националния кръг на олимпиадата по информационни технологии са участвали още 5 ученици от МГ „Баба Тонка“.

Отлично се представиха Никола Славов и Арзу Тейкова от 12 клас с проекта си „SmartSolution”, Симеон Неделков от 11 клас с проекта си „Умножение със забавление“, Анакин Али от 11 клас с проекта си „TiHub – автоматизирана платформа за оценяване“. Те бяха оценени със следните оценки: Никола – Мн. добър 5,00; Арзу – Добър 4,25; Симеон – Мн добър 5,25; Анакин – Отличен 5,50. Научен ръководител на учениците е госпожа Сюзан Феимова.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук