В УМБАЛ „Канев“ оперираха безкръвно аневризма на коремната аорта.

0

Ппациент на Отделение “Съдова хирургия” към УМБАЛ „Канев“ получи безкръвно лечение при аневризма на коремната аорта, съобщиха от лечебното заведение.

73-годишният мъж посетил Университетска болница „Канев“ по повод инициативата на лечебното заведение за безплатни скринингови прегледи, във връзка със Световния ден на тромбозата, сред което бил приет за допълнително диагностично уточняване в отделение “Съдова хирургия”, чийто началник  е д-р Георги Георгиев дм. Операцията е извършена от д-р Стоян Генадиев, с асистенти д-р Петя Кашукеева и д-р Милен Томов. Анестезиолог е била д-р Даниела Арабаджиева, заедно със специализанта по анестезиология и интензивно лечение д-р Петков. Пациентът е бил изписан на трети следоперативен ден в отлично общо състояние.

От болницата уточняват, че аневризмата на коремната аорта е състояние, при което най-големият кръвоносен съд в човешкото тяло се разширява и съществува реален шанс от спукване, а за съжаление най-често изходът е фатален. Поради тази причина на пациентa била поставена ендопротеза на коремната аорта (EVAR). Тази процедура се прави за първи път в УМБАЛ “Канев” и замества тежка и продължителна оперативна интервенция, която отнема месеци за възстановяване, уточняват от лечебното заведение.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук