Ученици от Русе стажуват в общинските предприятия

0

32-ма ученици от русенски училища избраха да изкарат летните си стажове в общински предприятия и отдели.

31 от тях са от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия (ПГСАГ) „Пеньо Пенев” и ще практикуват в общинското предприятие „Комунални дейности“, а един е възпитаник на Електротехникума – в отдел „Информационни технологии и връзки с обществеността“.

Дейността на учениците от Строителния техникум е предимно свързана с боядисване на общински обекти, пейки, кошчета и други паркови елементи, както и стълбове за парково осветление, като не им е възлагана работа с тежка техника. В първите дни от двуседмичния им стаж са боядисани десетки стълбове, които се намират предимно в кв. „Здравец“, както и елементи от парковата среда в централната част на града.

През следващите дни предстои да бъде изрисуван българският трикольор на бетоновата подпорна стена до барелефа на Христо Ботев, намиращ се в началото на едноименния булевард.

Стажантите са напътствани от ментори, които ги подпомагат по време на стажа. Учениците са удовлетворени от работата си и споделят, че се учат на отговорност към поставените задачи, осъзнавайки, че лятото може да се оползотвори не само с почивка, но и с придобиване на безценен опит.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук