Учениците от София и още 6 региона минават на дистанционно обучение

0

Всички ученици – от 1 до 12 клас в София, преминават от утре към онлайн обучение, става ясно от заповед на министъра на образованието и науката Николай Денков.

Същото се отнася и за учениците във всички общини, в които Covid заболеваемостта надвишава 750 на 100 000 души на 14 дневна база. Към момента такава е ситуацията в някои  места  в областите Видин, Габрово, Кюстендил, Монтана, Стара Загора и Перник.

От просветното министерство уточняват, че са предложили на здравното присъственото обучение в общините с над 750 заразени на 100 хиляди да бъде удължено до края на седмицата за предучилищните групи и за учениците от 1 до 4 клас. Аргументът на МОН за това предложение е, че родителите на малките ученици имат нужда от време, за да организират грижата за децата си вкъщи по време на занятията от дистанция.

До 16 часа вчера обаче съгласие от страна на здравното ведомство не е било получено и по тази причина е издадена заповед за цялостно онлайн обучение, считано от четвъртък.

Николай Денков уточни, че в момента, в който заболеваемостта падне под 750 човека на 100 хиляди, ще се премине към ротация.