Училищата в Русе – на 50% онлайн обучение, яслите и детските градини продължават нормално

0

От утре, 27 октомври, училищата в Русе преминават на 50% обучение в клас и 50% онлайн, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование.

Причината е, че общината вече е в тъмночервената зона. Към 24 октомври заболеваемостта е 538 на 100 000 души.

Графикът, кои випуски остават в училище и които ще учат от вкъщи ще се изготвят от директорите на учебните заведения. Те ще са за следващите две седмици, които трябва да бъдат утвърдени от МОН, но ротацията е за по една седмица. Първата седмица е от 27 октомври до 2 ноември.

Всяко училище ще уведоми своите възпитаници и родителите им кои точно паралелки излизат от утре в дистанционна форма и кои –  следващата седмица.

Яслите и детските градини на територията на Община Русе ще продължат своята работа при спазване на въведените със заповед на министъра на образованието и науката насоки за обучение и действия за работа на детските градини в условията на извънредна епидемична обстановка за учебната 2021-2022 г.

Контролните органи продължават да следят ежедневната заболеваемост и при промяна в епидемичната обстановка гражданите ще бъдат своевременно уведомени.

Решението за преминаване към дистанционно обучение е съгласно заповедта на министъра на здравеопазването от 19.10.2021 г., с която се преустановяват присъствените учебни занятия на 50% от паралелките в училищата в общини с достигната 14-дневна заболеваемост между 250 и 500 на 100 000 население, при отсъствие на над 20% от учениците в съответното училище и/или поставяне под карантина на над 30% от паралелките.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили