Украинецът, убил сънародник при запой на ТИР-паркинг, остава в ареста

0
Наркодилър отива за година и 10 месеца в затвора

Украинецът Я. О., който при пиянска свада на ТИР-паркинг в Русе уби свой сънародник, остава за постоянно в ареста.

Това реши Окръженият съд в Русе, уважавайки искането на прокуратурата.

Младият мъж (чрез назначените преводач и защитник) поиска по-лека мярка с аргумента, че е действал при неизбежна отбрана, както и факта, че не е бил осъждан и не е имал никакви противообществени прояви. Според прокурора, обвиняемият е съзнавал, че пострадалият е бил силно алкохолно повлиян, съзнавал е и неговата по-голяма възраст, както и това, че нанасянето на силен удар в уязвима част от човешкото тяло ще доведе до настъпването на тежки увреждания, включително прекъсване на жизнените функции.

Окръжен съд – Русе счете, че към този ранен етап от разследването са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че Я. О. е осъществил състава на престъплението, за което е бил привлечен към наказателна отговорност. Обстоятелствата, че лицето е чужд гражданин без адресна регистрация в България, както и тежестта на предвидената в закона санкция не по-малко от 10 години лишаване от свобода, водят до извод за наличие на реална опасност обвиняемият да се укрие и извърши друго престъпление. Освен това, той е водач на товарен автомобил, многократно преминавал границите на различни държави, което указва, че очевидно разполага със знания, възможности и контакти за осъществяване на евентуално незаконно напускане територията на Р. България преди приключване на наказателния процес.

При евентуално обжалване на определението на Окръжен съд – Русе, с което се взема мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Я. О., в Апелативния съд делото ще бъде разгледано на 16.03.2023 г. от 14 ч.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук