Управляващите дадоха заден за лимитите при обезщетения след смърт при катастрофи

0
Крачка назад за лимитите при обезщетения след смърт

Крачка назад за лимитите при обезщетения след смърт при катастрофи направиха управляващите.

Според новото предложение на председателя на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, ограничение от 5 хиляди лева ще има само за далечните роднини предлага. Първоначалното предложение беше най-близките роднини да имат право да получат до 20 хиляди лева, което важи за съпрузи и деца, и до 15 хиляди – за братя и сестри.

Вълната от протести в последните дни, наред с цените на горивата, беше провокирана и от информациите за драстичен скок в цената на задължителната „Гражданска отговорност”, до който би се стигнало, ако няма лимити.

До идеята за въвеждане на лимити се стигна след като съдът разшири кръга на роднините и близките, които имат право да искат обезщетения. В крайна сметка за тях лимити обаче няма да има. Праг от 5 хиляди се предлага за далечните роднини и близки.

Менда Стоянова беше категорична, че исканията на протестиращите напълно да се оттеглят текстовете за лимитите всъщност ще доведе до поскъпване на „Гражданската отговорност”. Претенциите при смърт трябва да са за имуществени вреди, категорична е Стоянова. Тя определи коментарите за поскъпването на „Гражданската отговорност” до 1000 лева като „фалшива новина”, въпреки че тази цена беше посочена от застрахователите.

Най-добрата агенция за подбор на персонал