Утре връчват мандата на ГЕРБ

1
1352

Това стана ясно след днешните консултации на президента с представителите на Реформаторския блок. От Реформаторския блок са заявили пред държавния глава позицията си, че при сегашните изборни резултати е много важно да се състави правителство с първия мандат – с този на ГЕРБ, а не да се върти рулетката

По думите на лидера на ДСБ Радан Кънев, името на бъдещия премиер ще бъде презложено от първата политическа сила – ГЕРБ. Той допълни, че при условията, при които разговарят ГЕРБ и Реформаторският блок – за подробно коалиционно споразумение, програмна декларация и осигурено парламентарно мнозинство, реформаторите ще подкрепят премиера, който ГЕРБ предложи. Попитан за възможността той бъде предложен за премиер, Радан Кънев каза, че не би обсъждал тази хипотеза, и смята, че тя е с изключително малък шанс.

Кънев допълни, че в ГЕРБ ще бъде взето решение кой е техният кандидат за министър-председател.

От Реформаторския блок ще представят своите предложения за министри днес, като уточни, че те не са нито осем, нито девет, а отговарят на получения от тях резултат на изборите.

 

1 коментар

  1. ХОРА ОПОМНЕТЕ СЕ, ЗАБРАВИХТЕ ЛИ КАКВО БЕШЕ ПРЕЗ ТЕХНИЯ МАНДАТ, ЗАЩО ГИ ИЗБИРАТЕ ПАК ДА ГЛАДУВАТЕ И МАНГАЛИТЕ ДА ВИ ОБИРАТ ЛИ?