В 12 без 5: Назначиха охранител за зам.-министър 

0

Броени дни преди да бъде принуден да се оттегли окончателно от властта премиерът на България Кирил Петков извърши поредна странна рокада в МВР, назначавайки Ангел Симеонов от Бургас за зам.-министър, пише „Флагман”. 

Правителствената пресслужба оповести назначението на бургазлията, за когото написа че „последователно е заемал изпълнителски и ръководни длъжности в Областна дирекция на МВР в Бургас“. 

Не стана ясно кое точно наложи в 12 без 5 бившият кадър на ОД на МВР в Бургас да заеме вакантното място, но със сигурност това е реверанс към мандатоносителя на ПП  – бургаската партия Средна европейска класа (СЕК). 

Националният председател на тази партия Константин Бачийски е един от най-преданите съратници на Петков в последните му тежки дни в управлението на държавата. 

Припомняме, че Ангел Симеонов бе кандидат за общински съветник от ПП СЕК през 2019 година, когато на плаката се яви като „експерт по сигурността“. 

Иначе колегите му в Бургас си го спомнят като бивш полицай, който някога, до 2002 година е бил началник на Автотранспорта в ремонтната база на ОД на МВР в Бургас на Капчето. Когато в Бургас пристига ген. Красимир Петров в качеството му на директор, колегите на Симеонов си спомнят, че се е случило нещо, което очевидно не е било съвсем редно и новият зам.-министър се е озовал като редови униформен инспектор в Пето РУ, към сектора за охрана. 

След пенсионирането на началника на Охранителна полиция Костадин Цоцомански, Ангел Симеонов е бил временно преназначен на длъжността началник сектор „Охранителна полиция“ на ОД на МВР в Бургас, пенсионира се със същата временна заповед и никога не е бил титуляр, за да може да се твърди, че е заемал „ръководни постове в системата на МВР“. 

Активистът от ПП СЕК-Бургас бил охранител към момента във Военния санаториум в кв.Сарафово, откъдето буквално е изстрелян в кабинета на столичната улица „6 септември“. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук