В Административния съд в Русе броиха бюлетини, загубилият отказа да оспорва

0
В Административния съд в Русе броиха бюлетините от изборите на втори тур за кмет на село Кацелово.Делото бе образувано по жалба

В Административния съд в Русе броиха бюлетините от изборите на втори тур за кмет на село Кацелово.

Делото бе образувано по жалба от кандидата на ГЕРБ за кмет на населеното място Гина Стефанова срещу победителя от балотажа Владимир Витанов от СДС.

По данни, публикувани на сайта на Общинската избирателна комисия в Две могили, за Витанов са гласували 180 души, а за Стефанова – 172 души. Квадратчето „Не подкрепям никого“ са отбелязали осем души. Недействителните бюлетини са 12.

Адвокатът на жалбоподателя Николай Братованов коментира преди началото на заседанието, че решението е незаконосъобразно, като има съмнения в броя на недействителните бюлетини.

„Малката разлика от осем гласа ни дава основание да поискаме ново преброяване, което да разсее всички съмнения по отношение на окончателния избор“, каза той.

Председателят на ОИК в Две могили Анелия Петрова заяви, че жалбата е неоснователна. По думите й ОИК работи само по протокола на СИК, който бил безгрешен.

Съдията по делото заяви, че заради малката разлика в гласовете за двамата кандидати намира искането на жалбоподателя за основателно. По тази причина беше предприет оглед на всички бюлетини.

В крайна сметка от събраните доказателства и при извършването на пълна проверка на материалите не са установени нарушения в решението на ОИК-Две могили, които да доведат до промяна на вече обявения изборен резултат. Адвокатът на жалбоподателя оттегли жалбата като неоснователна, а съдът прекрати производството по делото.

зарядни станции за електромобили