В деня срещу насилието – млада жена бе убита в София

0
Снимка: Pixabay

Млада жена е била убита в София часове преди протест срещу насилието над жени. Той се провежда пред Съдебната палата в София. 25 ноември е Международният ден за елиминиране на насилието срещу жените.

Сигнал за 21-годишна жена в безсъзнание е подаден в МВР в ранния следобед. Тялото й е открито в столичния квартал „Слатина“. Според първоначалните данни тя е починала вследствие нанесен побой. Заподозрян за престъплението е 28-годишния й приятел. Той е арестуван. Мъжът е криминално проявен.

Зов за помощ: Ампутираха ръката на изнасиленото момиче, търсят се кръводарители

Протестът пред Съдебната палата е провокиран и друго убийство. Наскоро стана ясно, че в средата на октомври 33-годишната Евгения е била удушена от съпруга си Орлин Владимиров. След това баща му изхвърлил тялото в необитаема местност край Перник. Трупът бил в куфар. Двамата бяха арестувани след като цял месец Владимиров твърдеше, че съпругата му е изчезнала и казваше, че я издирва.

Само преди дни в Цар Калоян бе извършено и друг тежко престъпление. 17-годишно момиче бе изнасилено от 25-годишен свой роднина. След това той бе направил опит и да запали. Заради тежките травми едната ръка на пострадалата бе ампутирана. Тя още е в болница.