В Китай забраниха Skype

0
В Китай

Skype е поредната програма, която влиза в дългия списък от забранени приложения за комуникация в Китай.

По информация на компанията „Apple“ властите в Пекин са я задължили да премахне приложението от онлайн магазина си. В момента Skype не може да бъде свалян от китайския Apple Store, нито от магазина на Android, като според китайски потребители това е така от седмици.

„Бяхме уведомени от министерството на обществената сигурност, че редица приложения за интернет телефония не съответстват с местното законодателство и по тази причина те бяха премахнати от Apple Store в Китай“, се казва в съобщение на „Apple“. В него обаче не се уточнява кои са тези приложения.

Властите в Пекин затягат още вече силно ограничителната си онлайн политика, включително задължавайки интернет компаниите да съхраняват данни за своите потребители на сървъри в страната и въвеждайки нови ограничения за позволеното онлайн съдържание. В навечерието на конгреса на Китайската комунистическа партия през октомври властите ограничиха силно използването на друго приложение за разговори – WhatsApp. Всичко това разпали предположения, че Пекин нанася удар по услуги с ефективно криптиране – като WhatsApp и Skype, което ги прави много по-малко уязвими на правителствено наблюдение. В Китай от години са забранени водещи онлайн медии като Фейсбук, Туитър, Инстаграм, както и множество медии чрез система за интернет цензура, наречена „Great Firewall of China“. Забраната за използване на Skype идва на фона на подготовката за четвъртата Световна интернет конференция в Китай.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили