В отговор на Бобоков: Спецпрокуратурата пусна „чатове“ между него и Prezident – Rumen Radev

0
540

Специализираната прокуратура пусна нова порция комуникация. Този път е между Пламен Бобоков и лице, написано като Prezident – Rumen Radev.

На 29.09.2019 г. в 16:15 ч. Plamen Bobokov изпраща на Prezident – Rumen Radev съобщение с текст: „Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!… Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!“.

Скрито е съдържанието на отговорите на Prezident – Rumen Radev , а от прокуратурата се обосновават, че са пуснали кореспонденцията заради неверни твърдения в ефира на национална телевизия.

Пламен Бобоков: Не аз съм целта, целта е президента

По-рано в интервю за БТВ Пламен Бобоков показа снимки на разговор, за който твърди, че е между него и лице B.Borisov. В разменените съобщения Бобоков се обръща към B.Borisov с „бос“. По негови думи двамата са си писали на 31 март 2019 г., а поводът отново е либийският танкер „БАДР“.

След разменените реплики Бобоков твърди, че двамата са се срещнали и премиерът е предприел „адекватни мерки“, и е разговарял с либийския си колега Сарадж по казуса. В ефира на БТВ бизнесменът казва, че не е близък нито с премиера, нито с президентския съветник Пламен Узунов, с него има нормални приятелски отношения. Отрече да има телефонния номер на президента Румен Радев.

„Не виждам нищо срамно и осъдително в това да общуваш с държавната администрация. Какво лошо съм направил като съм опитал да спася България от един международен скандал“, заяви Бобоков.

А за комуникацията между Бобоков и Prezident – Rumen Radev, Специализираната прокуратура съобщи, че анализът на информацията, съдържаща се в изготвената експертиза и приложенията към нея, продължава.

Защо обаче Спецпрокуратурата обръща внимание на едно изречение казано от крупния бизнесмен за отношенията му с президента Румен Радев, а не разследва представените факти за разговор между Бобоков и премиера Борисов, остава неясно.

ДАНС проверява чатове на Пл. Бобоков с „къртиците“ MVR-Rumen Petrov и Prezident-Pl. Uzunov

Бобоков бил посредник между Узунов и осъден в Румъния, търсещ помилване