В СУ „В. Левски” – Русе: Едносменно обучение – най-рано след 3 години!

0
Бой заради момиче

Най-рано след 3 години учениците в най-голямото русенско училище – СУ „В. Левски” може да минат на едносменен режим

Това стана ясно от отговора на главния архитект на Община Русе Иван Ениманев на запитване на общинския съветник от групата на ГЕРБ Росица Георгиева по време на сесия на Общинския съвет.

Фирмата, спечелила обществената поръчка за изграждане на допълнителен корпус към най-голямото русенско училище „Васил Левски”, все още не е получила разрешително за строеж, макар че договорът на общината с нея е сключен още през месец май 2022 година. Миналата година тя е поискала анекс за увеличаване на договорена сума от 4 026 643, 27 лева заради инфлацията, но това й е отказано заради липса на средства за индексация на бюджета за строителството.

Ениманев обясни, че към днешна дата проектната документация е предадена на Община Русе и все още се съгласува с „компетентните органи”, като се очаква изработването на оценка за съответствие на инвестиционния проект, която е основание за издаване на разрешителното за строеж. След издаването на разрешителното Община Русе ще започне извършването на строително-монтажните дейности, каза още Ениманев.

От отговора му стана ясно, че общината щяла да предприеме всички възможни мерки за едносменен режим на обучение в СУ „Васил Левски” до началото на 2027/2028 година!!! Това на практика означава препратка за финализиране на проекта към следващия кметски мандат след 3 години.

Главният архитект на Русе увери общинските съветници, че общината не се отказва от строителството на нов учебен корпус в СУ „Васил Левски”, тъй като с изграждането му ще се реши изцяло проблемът с недостига на класни стаи и учебни кабинети, за да се осъществява обучението в едносменен режим. Въпреки, че срокът това да се случи е чак след 3 години Община Русе не възнамерява да пренасочи част от учениците от I до VII клас да се обучават в ОУ „Никола Обретенов“  и ОУ „Алеко Константинов“, за да може учениците, които ще останат в  СУ „Васил Левски“ да се обучават на едносменен режим.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук