В „Здравец-Изток“ недоволстват от паркинг пред лечебно заведение

0
61
Паркинг в квартал „Здравец-Изток“, в района на Трета поликлиника създава множество неудобства, оплакаха се жители на квартала. Според тях, паркингът е малък, а това води до безразборно струпване на автомобили в междублоковото пространство.

Паркинг в квартал „Здравец-Изток“, в района на Трета поликлиника създава множество неудобства, оплакаха се жители на квартала. Според тях паркингът е малък, а това води до безразборно струпване на автомобили в междублоковото пространство. Най-засегнати са живущите в бл. „Енергетик“ 2, които изпитват затруднения да стигнат до сградата, в която живеят. Те твърдят, че паркирането пред жилищните сгради е почти невъзможно, тъй като местата са заети от автомобилите, които посещават поликлиниката.

Тревните площи и тротоарите наоколо също са заети и придвижването на пешеходци се възпрепятства. Хората са категорични, че ако не бъдат предприети мерки за решаване на проблема, ще организират подписка.

От общинската администрация коментираха, че са предприети стъпки по благоустрояване на района и изготвяне на проект, който трябва да бъде одобрен от Общинския съвет. От администрацията допълниха, че разбират проблема на живущите в района на блок “Енергетик”, но в същото време зоната е за комплексно застрояване, което означава, че паркингът е за широко обществено ползване. Надеждата е, че след разширение на зоната за паркиране, ще има достатъчно място за всички.