Вързаха Дон Олигархоне на протеста в Русе

1

protest_don_oligarhone81За да бъде „в тон“ с момента, останалите бързо го прекръстиха на „Дон Олигархоне“ и за да не избяга, той като с маската нарушава известни законови изисквания, го вързаха с въжета. На въжетата, с които беше вързан пък висяха картони с надписи „Протест“, „Народе!“ и „Конституция“.

protest_01„Ние сме модерни мафиоти и вече работим с олигарсите“, каза младежът на въпрос защо на маската в единия й край е изписано „Олигархоне“, а в другия – „Олигархия BG“.

protest_plakati92И снощи протестът събра традиционните трийсетина души. Пак по традиция шествието тръгна от градските хали, премина по централната улица „Александровска“ и стигна пред  сградата на областната и общинска администрация.

Протестиращите скандираха „Оставка“ и носеха трансперанти с  надписи „Заедно в битката срещу олигархията! Съединението прави  силата!“, „Русе, не оставяй София сама да се бори с мафията!“.

Пред сградата на общината част от протестиращите споделиха какво ги е накарало да излязат на улицата, други рецитираха стихове, трети изпяха станали популярни напоследък протестни песни. На стълбите пък беше поставена кутия „за дарения“ с надпис „Избори 2013 #2.0“.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук