Ваксинираха бездомни в Русе

0

Започна ваксинацията на бездомни в Русе. Инициативата е на БЧК и здравната инспекция в града. В четвъртък бяха имунизирани 10 души от уязвимата група, които иначе нямат възможност за достъп до ваксина.

Една от имунизираните е 56-годишната Антоанета Драгулова. Тя чака четвърто внуче и казва, че иска да се ваксинира за своето здраве и това на семейството си.

„За да съм в безопасност за околните, за приятелите си, за семейството и децата си“, казва тя.

Това е единствената й възможност да се имунизира, заради социалното й положение. Вярва в ползите от ваксината.

„Това е възможност, която ми се дава, иначе нямаше да имам друга. То на моята възраст не сме в много добро здраве, но много са малко случаите, когато може да се получи издънка, онзи отгоре като каже“, твърди тя.

Преди имунизация се прави задължителен преглед – кръвно налягане, температура и разговор  с доктор към РЗИ. Имунизацията е с препарата на „АстраЗенека“.

„За 12 часа ги втриса младите хора. Възрастните много добре понасят „Астра Зенека“. И до третия ден всичко това е нормално. Последните данни за „Астра Зенека“ са, че с наближаване на втората и след нея е най-силен имунитетът“, обясни д-р Елисавета Светославова.

От БЧК са създали организация, за да проследят състоянието на ваксинираните и след поставянето на препарата. Общо 25 души от уязвимата група са пожелали да се ваксинират.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили