Борисов се отказва от депутатското си място! (видео)

0

Днес подадох заявление до ЦИК и се отказах от мястото си като народен представител и в двата многомандатни района, от които бях избран, въпреки че спечелих лидерските двубои.

Това обяви премиерът Бойко Борисов във Фейсбук. Той призова да не се обиждат избирателите, защото „всички сме български граждани“.

ГЕРБ ще предложи ново управление без шанс за успех (видео)

„ГЕРБ спечели изборите в 24 от 31 района, а опонентите ни в по 3, 2 и 1. Изборите се провеждат, за да се направи правителство и да има стабилно управление, за да може това, което политиците говорят, да го изпълняват. Нека да се уважаваме – зад всеки един политик стоят гласовете на много хора“, каза още министър-председателят.

„Като министър-председател не съм имал имунитет и сега не ми е нужен“, каза още Борисов.

Защо премиерът изведнъж започна да говори за имунитет, не е ясно. Тази защита пази депутатите от прокурорско разследване, но не е абсолютна. Имунитетът може да бъде свален, ако прокуратурата го поиска.

ГЕРБ ще предложи друг премиер

Ден по-рано от ГЕРБ обявиха, че са готови да предложат кабинет без Борисов за министър-председател. Преди това пък той заяви, че ще подкрепи правителство на Слави Трифонов и е готов да му даде „10 дежурни“ депутати.