Валентин Цветков е спасителят на кръста в Русе

0
rpt_soft

28-годишният Валентин Цветков извади кръста от водите на Дунав край Русе.

Това е трето участие на младия русенец в ритуала на спасяване на богоявленския кръст от водите на реката. Миналата година това успя да направи неговия брат, известния с участието си в много благотворителни прояви русенец Теодор Цветков.

„Благодаря на брат си, че ме научи, че с вяра всичко се постига“, каза при излизането си от водата Валентин. Той пожела на всички да бъдат много по-обединени и да загърбят различията си.

„Да бъдем човек спрямо съседа си, защото само заедно можем да успеем“, каза още младият мъж.

От името на областния управител той получи икона на Св. Йоан Кръстител. Тя е направена ръчно по стара българска технология и е в унисон с православния канон. Кметът на Русе Пенчо Милков пък го загърна с хавлия и му връчи парична награда. От Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум спасителят на кръста получи сребърно синджирче с кръстче.

Във водите на река Дунав се хвърлиха общо 14 смели мъже.

Преди ритуала литийно шествие мина от пл. „Св. Троица“ до р. Дунав, където Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум в съслужие със свещеници от Русенската Света Митрополия отслужи празничен водосвет и благослови бойните знамена.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук