Воля и НФСБ правят предизборна коалиция

0

Партията на бившия вицепремиер Валери Симеонов НФСБ ще се яви на изборите в коалиция с „Воля“ на Веселин Марешки. Двете формации са споразумели за общи действия, съобщиха лидерите им в сряда. Коалицията идва, след като ВМРО решиха да се явят самостоятелно и на практика „Обединени патриоти“ се разпадна.

На изборите преди четири години Симеонов се яви в коалиция с ВМРО и „Атака“. След това трите партии се превърнаха в коалиционен партньор на ГЕРБ. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов стана военен министър, а Симеонов бе вицепремиер преди да подаде оставка заради репликата си „кресливи жени“ на „уж болни деца“, която отправи по адрес на майките на деца с увреждания.

Миналата седмица от ВМРО обявиха, че не са се карали с НФСБ, но желанието на структурите на партията било да се явят самостоятелно на изборите.

„Във времена на криза лозунгът „Съединението прави силата“ става още по-актуален. България има нужда от обединение на патриотичните сили. Ето защо обявяваме създаването на „Патриотична коалиция Воля и НФСБ“. Двете партии има много общи цели. Затова очакваме огромната подкрепа, която ще получим от български народ да участваме в следващото управление“, заяви Марешки.

Трите основни приоритета на НФСБ са повишаване на доходите и възстановяване на икономиката, насърчаването на малкия и среден бизнес и недопускане на ДПС във властта, обясни Симеонов. Той допълни, че се надява теци цели да бъдат възприети от „Воля“ и около тях да се гради предизборна програма.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили