„Вълни“ и празнични илюминации за празника на ВМС в Русе

0

Със спектакъла „Вълни“ на представителния оркестър на Военноморските сили и празнични илюминации завършиха тържествата по случай 143-ата годишнина от основаването на българските ВМС в Русе.

Преди това на официалната церемония кметът Пенчо Милков отличи трима военнослужещи за тяхната всеотдайна дейност, професионализъм и постигнатите високи резултати в изпълнението на служебните задължения, а областният управител Анатоли Станев им връчи почетни грамоти.

С плакет „Русе“ и парична премия от Община Русе бяха удостоени майор Янислав Михайлов – старши експерт в канцеларията на командира на Военноморските сили, мичман Радослав Коновски – флагмански старшина на в.ф. 52290 и мичман Стефан Стефанов – флагмански старшина на Военноморските сили.

Отдадена бе почест и на основателя на Дунавската флотилия Александър Е. Конкевич пред паметната му плоча на Флотската кула в Русе. По-късно церемонията се пренесе и на единствения по рода си в България Паметник на моряка.

Тържествената вечер завърши с пищна заря, дарение от Роберт Радославов, собственик на русенската фирма „Рубишипс“, който е възпитаник на Висшето военно морско училише.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук